Uroš Bregar (©Starsport)
Uroš Bregar (©Starsport)

Bregar: Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub, devojke u Mađarskoj igraju za 2.000 evra da prežive

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 08:43

“Sve zemlje u regionu imaju bar jedan i kroz njega prolaze sve igračice. Vrhunskog srednjeg beka posle Andree Lekić nema nigde na vidiku. Posle Liščević ne ostaje skoro niko”, rekao je slovenački stručnjak

Tri meča – tri očekivana poraza za rukometašice Srbije na Evropskom prvenstvu. Malo ko je smatrao da možemo do drugog kruga u konkurenciji Švedske, Danske i Slovenije, ali je igra izabranica selektora Uroša Bregara ostavila gorak ukus. Sporo, bezidejno, delovala je naša selekciji u Celju.

Opravdanje su povrede nekih od igračica koje su bile predviđene da nose igru, kao što je bio slučaj sa Tamarom Radojević, dok se Jovana Kovačević povredila u meču sa Danskom, ali i što devojke nisu htele da prime vakicine (odnosno tri doze) bez kojih nije bilo moguće da se igra na šampionatu Starog kontinenta. Iz tog razloga nije bilo u selekciji Dunje Tabak, Dunje Radević, Aleksandre Vukajlović i Marije Agbabe. Jelena Agbaba je u blagoslovenom stanju.

Izabrane vesti

Uroš Bregar, selektor Srbije, u razgovoru za Sportski žurnal je sumirao utiske i govorio o problemima s kojima se susretao.

Znam da je ovo najgori plasman Srbije na Evropskim prvenstvima, ali nismo imali dovoljan broj igračica. To se videlo protiv Slovenije, jer nije bilo rotacije, pa smo pali. Dansku i Švedsku je nerealno da pobedimo, to je vrh svetskog rukometa”, rekao je Bregar.

Dotakao se selektor Srbije slabe domaće lige, sa klubovima u poluprofesionalnom odnosu.

Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub koji igra Ligu šampiona. Sve zemlje u regionu imaju bar jedan i kroz njega prolaze sve igračice. Evo primer Krima, sve reprezentativke Slovenije su prošle kroz taj klub i to je ogromna prednost".

U našoj selekciji samo dve rukometašice igraju najjače klupsko takmičenje na tlu Starog kontinenta – Sanja Radosavljević i Jovana Risović koji brane boje ljubljanskog Krima.

Šteta što nema jakih domaćih klubova. Znam da devojke idu u Mađarsku i igraju za 2.000 evra samo da bi preživele i to ne može da bude pohvalno".

Svi upiru prstom u Jovanu Stoiljković i Kristina Liščević, najiskusnije igračice koje godinama nose igru selekcije.

Te devojke su došle bez reči da igraju za reprezentaciju. Neke mlađe koje je trebalo da dođu, nisu bile tu jer nisu želele da se vakcinišu. Meni je to van svake pameti, ali moram da poštujem svačiji izbor. Iskreno, mene je sramota kad ovo izgovaram".

18.00: (1,55) Slovenija (8,50) Hrvatska (2,95)

Posle Andree Lekić, imamo samo jednog srednjeg beka - Kristinu Liščević. Slovenac kaže da je to veliki problem.

Sa jednim srednjim bekom je nemoguće igrati. Veliko je to opterećenje za Kristinu Liščević. Dok smo imali Jovanu Kovačević mogli smo da rotiramo. Srbija je nekada bila poznata po srednjim bekovima, opaka je konkurencija bila, sad ih nema nigde. Vrhunskog srednjeg beka posle Andree Lekić nigde na vidiku. Posle Liščević ne ostaje skoro niko”, zaključio je Bregar za Sportski žurnal.



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregarevropsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara